Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gösfilé 600.0 gram 21%
Citronjuice 2.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Remouladsås färdig 4.0 dl 111%
Gräslök finhackad 1.0 msk 0%
Potatis 800.0 gram 22%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis. Finhacka gräslök.
- Häll i vatten, lagom för att täcka fisken, citronsaft och salt i en kastrull. Koka upp.
- Sänk till låg värme och lägg i gösfileérna och låt dem sjuda i 3-5 minuter, tills fisken är precis genomvit.
- Lägg upp och garnera med gräslök eller persilja.
Kockens kommentar
Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan stekas och ätas till som en delikatess. Det bruna på bilden är rom.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Gösfilé med remouladesås
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan