Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 616

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2748 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 68%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Majonnäs hemlagad ¤ 4.0 dl 99%
Kapris hackad 2.0 msk 0%
Ättiksgurka finhackad 2.0 msk 0%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Alternativt:
Syltlök 0%
Persilja 0%
Citronjuice 0%
Curry ¤ 0%
Senap 0%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Finhacka gurka, gräslök och eventuella andra smaksättare enligt eget önskemål.
- Rör ihop alla ingredienserna.
- Såsen serveras kall till stekt eller kokt fisk, kallt kött och skaldjur.
Kockens kommentar
En remouladsås består av majonnäs, inlagd gurka, kapris och bladkryddor. Inom ramen för detta finns många varianter. En del av majonnäsen kan bytas ut mot gräddfil, crème fraiche, vispad grädde eller aioli. Gurkan kan vara ättiksgurka, syltlök, bostongurka, kornichonger, pickles eller den inlagda gurka man är van vid i respektive land. Kapris ingår alltid. Bladkryddor kan vara alla de slag inklusive gräslök. Annan kryddning som förekommer är curry, gurkmeja, senap, sardeller, socker, citronjuice, ättika hårdkokt ägg med mera.
En fransk remoulade består klassiskt av majonnäs blandat med inlagd gurka, kapris, senap och örtkryddor, ibland smaksatt med lite ansjovissås. Hackad hårdkokt ägg kan också finnas med. Remouladsås skapades ursprungligen som en köttsås till exempel till rostbiff, men är numera huvudsakligen en sås till (stekt) fisk, särskilt rödspätta. Ibland kallas remouladsås felaktigt för tartarsås, men det är en variant av denna sås. Se recept via länk nedan. Namnet ursprung är oklart.
Passar till
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Remouladsås, Sauce Rémoulade
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan