Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 917

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3669 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Koljafilé 600.0 gram 13%
Ägg 1.0 styck 2%
Sesamfrön 1.0 dl 10%
Ströbröd 1.0 dl 6%
Salt 0%
Matolja (majs) 1.0 dl 20%
Kaviarcréme:
Majonnäs äkta 1.0 dl 19%
Creme fraiche 0.5 dl 4%
Kaviar (tub el. burk) 2.0 msk 3%
Gräslök finhackad 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Bulgur gryn 3.0 dl 23%
Vatten 6.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Kaviarcème: Hacka gräslök, spar lite till garnering. Blanda ingredienserna och ställ i kylskåp.
- Filéa kolja. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik. Blanda ströbröd, sesamfrön och salt på en tallrik. Doppa fiskfiléerna i äggsmeten och vänd dem i paneringen på tallriken. Låt vila en stund.
- Koka upp vatten. Lägg i bulgur. Låt koka enligt anvisning på förpackning på svag värme i cirka 10-12 minuter. Tag av från plattan och låt vila 5 minuter. Smaka av med salt.
- Hetta upp matolja i panna på medelhög värme och stek fisken i 2-3 minuter på var sida tills gyllenbrun färg.
- Lägg upp fisk, bulgur och kaviarcrème. Garnera med gräslök.
Kockens kommentar
Koljan kan bytas ut mot annan vitfisk t.ex. torsk.
Alternativ
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Sesamkolja med kaviarcrème och bulgur
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan