Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 507

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2028 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Spättafilé 600.0 gram 27%
Rotselleri finriven 1.0 dl 1%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 6.0 styck 4%
Salladslök 1.0 styck 0%
Vetegroddar 0.5 dl 3%
Ägg 2.0 styck 6%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 12%
Aubergine:
Aubergine 1.0 st stor 5%
Dill finhackad 0.5 dl 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Olivolja 2.0 msk 11%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Mineralsalt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar grovmald 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 26%
el. ris Äts ej
Sallat 200.0 gram 1%
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Tvätta och halvera auergine på längden. Skär halvorna i klyftor.
- Finhacka dill. Skala och pressa vitlök. Blanda detta med olja och senap. Häll ut blandningen i en ugnssäker form. Lägg i auberginen och vänd runt dem ordentligt i blandningen. Sätt in i ugn cirka 20 minuter tills klyftorna fått fin färg.
- Skala och koka potatis (eller ris).
- Skala och finriv rotselleri och morot. Finhacka soltorkade tomater och sallatslök. Blanda och lägg ut på en stor tallrik.
- Salta och peppra spättafiléerna. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål. Vänd fileerna först i äggvispet, sedan i rotfruktsblandningen.
- Hetta upp olja i en panna på medellåg värme. Stek filérna i 3-5 min på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
- Förbered sallad. Lägg upp.
Kockens kommentar
Nina Ahlm: En god rätt med ett nyttigare alternativ till den klassiska ströbrödspaneringen. Det finns en poäng med att se upp med panerad mat. Panering har en förmåga att suga upp en hel del av det fett som rätten steks i.
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: