Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine

Foto: Arne Adler

Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spättafilé

600.0 

gram

Rotselleri finriven

1.0 

dl

Soltorkade tomater i olja avrunnet

6.0 

styck

Salladslök

1.0 

styck

Vetegroddar

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Aubergine:

 

Aubergine

1.0 

st stor

Dill finhackad

0.5 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

2.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Mineralsalt

1.0 

tsk

Svartpeppar grovmald

0.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

el. ris

 

 

Sallat

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Spitfire Premium Kentish Ale

Ljus lättare ale
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 507

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2028 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 520 gram)

Ingredienser

Visa:

Spättafilé 600.0 gram 27%

Rotselleri finriven 1.0 dl 1%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 6.0 styck 4%

Salladslök 1.0 styck 0%

Vetegroddar 0.5 dl 3%

Ägg 2.0 styck 6%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Aubergine:

Aubergine 1.0 st stor 5%

Dill finhackad 0.5 dl 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 2.0 msk 11%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Mineralsalt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar grovmald 0.5 tsk 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 26%

el. ris Äts ej

Sallat 200.0 gram 1%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Tvätta och halvera auergine på längden. Skär halvorna i klyftor.
  3. Finhacka dill. Skala och pressa vitlök. Blanda detta med olja och senap. Häll ut blandningen i en ugnssäker form. Lägg i auberginen och vänd runt dem ordentligt i blandningen. Sätt in i ugn cirka 20 minuter tills klyftorna fått fin färg.
  4. Skala och koka potatis (eller ris).
  5. Skala och finriv rotselleri och morot. Finhacka soltorkade tomater och sallatslök. Blanda och lägg ut på en stor tallrik.
  6. Salta och peppra spättafiléerna. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål. Vänd fileerna först i äggvispet, sedan i rotfruktsblandningen.
  7. Hetta upp olja i en panna på medellåg värme. Stek filérna i 3-5 min på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
  8. Förbered sallad. Lägg upp.

Kockens kommentar

Nina Ahlm: En god rätt med ett nyttigare alternativ till den klassiska ströbrödspaneringen. Det finns en poäng med att se upp med panerad mat. Panering har en förmåga att suga upp en hel del av det fett som rätten steks i.

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine