Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Koljafilé

800.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Potatismjöl

2.0 

msk

Mjölk

5.0 

dl

Muskot mald

1.0 

krm

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

Smör till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Q-rious Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 51 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2032 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 544 gram)

Ingredienser

Visa:

Koljafilé 800.0 gram 31%

Ägg 1.0 styck 3%

Potatismjöl 2.0 msk 4%

Mjölk 5.0 dl 15%

Muskot mald 1.0 krm 0%

Smör till stekning 2.0 msk 9%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 26%

Gul lök 2.0 styck 5%

Kapris 2.0 msk 0%

Smör till stekning 1.0 msk 5%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis. Skala och skiva lök.
  2. Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, muskot, salt och peppar till jämn smet. Forma burgare.
  3. Hetta upp smör i två pannor på medelvärme. Stek lök i den ena och burgare i den andra några minuter på var sida tills genomstekta med fin yta.
  4. Servera burgarna med potatis och kapris.

Kockens kommentar

Fiskekaker äts i Norge på klassiskt vis med stekt lök och potatis. Gärna också med kapris. På modert vis t.ex. som hamburgare med bröd, sallad och dressing.

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare