Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 967

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3867 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 28%
Ägg 1.0 styck 2%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Smör till stekning 2.0 msk 5%
Avokado 1.0 styck 5%
Creme fraiche 1.0 dl 8%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Vitt matbröd 8.0 skivor 16%
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Potatis 400.0 gram 7%
Matolja (rapsolja) 1.0 dl 21%
Tomater 1.0 styck 0%
Gul lök 1.0 styck 1%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Finhacka chili. Riv citronskal. Skär lax i mindre bitar. Lägg lax, chili, citronskal och ägg i en matberedare. Mixa snabbt ihop. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar.
- Skala och kärna ur avokado. Mosa och blanda med creme fraiche. Finhacka chili. Riv citronskal. Blanda i avokadon. Pressa i några droppar av citronsaften.
- Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt. Ringla över olja. Salta. Sätt in i ugn cirka 20 minuter.
- Skiva tomat och lök. Stek laxbiffarna cirka 4 minuter på varje sida i smör. Stek brödskivorna i smör tills de får lite färg. Montera ihop burgaren som på bilden.
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: