Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 809

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3235 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé färsk 600.0 gram 34%
Salt 1.0 tsk 0%
Äggula 8.0 styck 13%
Koriander färsk 50.0 gram 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Grädde 2.0 msk 3%
Müsli } 2.0 dl 9%
Romansallat baby 0.5 kruka 0%
Hamburgerbröd 4.0 styck 18%
Jordgubbar? 4.0 styck 0%
Röra:
Creme fraiche 2.0 dl 20%
Rödlök 0.5 styck 1%
Äpple helst rött 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Riv citronskal. Skinna av laxen och skär i bitar. Lägg i matberedare. Tillsätt salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa väl. Sätt in i kylskåp i cirka 1 timme. Sätt på grillen.
- Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple. Tillsätt salt och blanda med crème fraiche.
- Burgare: Häll ut müsli på en tallrik. Forma burgare av laxsmeten. Vänd burgarna i müslin.
- Grilla burgarna cirka 2 min på var sida. Riv sallat och lägg på brödets undre del. Lägg på röra och sedan laxburgare. Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.
Kockens kommentar
Koriander är en krydda som inte alla tycker om. Använd i så fall någon annan bladkrydda. Använd gärna någon smakrik müsli med ingredienser av bl.a. nötter.
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Müslipanerad laxburgare med äppelröra
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: