Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödingfilé utan skinn 800.0 gram 50%
Ägg 2.0 styck 5%
Apelsin hel 2.0 styck 6%
Dill 10.0 gram 0%
Creme fraiche 1.0 msk 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 10%
Tillbehör:
Hamburgerbröd 4.0 styck 24%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Läs om:
Hotade fiskarter > Äts ej
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 20 min )
- Riv apelsinskal (endast orange skal). Blada av dill från stjälkarna.
- Lägg röding och ägg i en matberedare. Mixa cirka 2 minuter till halvgrov massa.
- Tillsätt apelsinskal, dill, crème fraiche, sambal och salt. Mixa cirka 2 minuter till halvslät massa. Ställ in smeten i kylen i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 100°C.
- Forma smeten till portionsburgare. Smörj en plåt med olja. Lägg på burgarna. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
- Värm hamburgerbrödet i ugnen någon minut före servering.
Kockens kommentar
För vackert runda burgare kan portionsringar av metall användas.
Tillbehörsalternativ
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Rödingburgare med apelsinsmak
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: