Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 6
Recept: 842 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 6.0 styck 35%
Apelsin hel 1.0 styck 9%
Olivolja 1.0 msk 13%
Salt 1.0 tsk 0%
Mynta färsk 25.0 blad 1%
Chèvre 100.0 gram 41%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Koka rödbetor al dente ("tuggmotstånd") i 20-60 minuter beroende på storlek. Klicka på ingrediensen för koktid. Känn med sticka om den är fast, men inte hård. Låt svalna.
- Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg över i en bunke. Pressa apelsinjuice över. Häll olivolja över. Salta.
- Finhacka mynta och blanda ner i skålen. Låt stå och dra i 30 minuter.
- Lägg upp och smula chèvre över.
Fler recept inom Kokta rotfrukter
Liknande recept som Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
-
Kokta rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokta svartrötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vichykokta morötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinkokta karotter (morötter)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpesknyten med rotfrukter
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan