Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

6.0 

styck

Apelsin hel

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Mynta färsk

25.0 

blad

Chèvre

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 6

Recept: 842 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 209 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 6.0 styck 35%

Apelsin hel 1.0 styck 9%

Olivolja 1.0 msk 13%

Salt 1.0 tsk 0%

Mynta färsk 25.0 blad 1%

Chèvre 100.0 gram 41%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Koka rödbetor al dente ("tuggmotstånd") i 20-60 minuter beroende på storlek. Klicka på ingrediensen för koktid. Känn med sticka om den är fast, men inte hård. Låt svalna.
  2. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg över i en bunke. Pressa apelsinjuice över. Häll olivolja över. Salta.
  3. Finhacka mynta och blanda ner i skålen. Låt stå och dra i 30 minuter.
  4. Lägg upp och smula chèvre över.

Fler recept inom Kokta rotfrukter

Liknande recept som Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)