Apelsinkokta karotter (morötter)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Apelsinkokta karotter (morötter)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Karotter

15.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Apelsinjuice

1.0 

dl

Vatten

0.5 

dl

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

Honung flytande

1.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1

Recept: 348 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 12%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 51 gram)

Ingredienser

Visa:

Karotter 15.0 gram 1%

Olivolja 2.0 msk 65%

Apelsinjuice 1.0 dl 12%

Vatten 0.5 dl 0%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 2%

Honung flytande 1.0 msk 20%

Salt (havssalt) %

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala karotterna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs karotterna på medelvärme utan att de tar färg.
  3. Tillsätt apelsinsaft och lite vatten. Låt koka på medellåg värme i cirka 10 minuter.
  4. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt småkoka ytterligare någon minut.
  5. Strö gärna över lite salt innan servering.

Kockens kommentar

Karott är en kort, rundad morotssort med varierande färg (violettrött, mörkrött, blekorange, eller gulvit). Smaken liknande vanliga morötter. Klicka på ingrediensen för mer information.

Fler recept inom Kokta rotfrukter

Liknande recept som Apelsinkokta karotter (morötter)