Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1
Recept: 348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 12%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Karotter 15.0 gram 1%
Olivolja 2.0 msk 65%
Apelsinjuice 1.0 dl 12%
Vatten 0.5 dl 0%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 2%
Honung flytande 1.0 msk 20%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala karotterna.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs karotterna på medelvärme utan att de tar färg.
- Tillsätt apelsinsaft och lite vatten. Låt koka på medellåg värme i cirka 10 minuter.
- Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt småkoka ytterligare någon minut.
- Strö gärna över lite salt innan servering.
Kockens kommentar
Karott är en kort, rundad morotssort med varierande färg (violettrött, mörkrött, blekorange, eller gulvit). Smaken liknande vanliga morötter. Klicka på ingrediensen för mer information.
Fler recept inom Kokta rotfrukter
Liknande recept som Apelsinkokta karotter (morötter)
-
Kokta rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokta svartrötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vichykokta morötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinkokta karotter (morötter)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpesknyten med rotfrukter
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan