Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 4
Recept: 929 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 13%
Mjölk 3.0 dl 19%
Vetemjöl 2.0 dl 45%
Smör el. margarin 1.0 msk 11%
Salt 1.0 krm 0%
Fyllning:
Rotfrukter 200.0 gram 7%
Purjolök 1.0 bit 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min + 1 tim )
- Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Smeten bör stå kallt i 30-60 minuter.
- Grädda i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan.
- Ansa och skär rotfrukter i tärningar. Koka i 5 minuter. Ta ur. Skär långa "snören" (30 cm) av purjolök. Förväll snörena hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
- Lägg fyllning på crêpen och knyt ihop med snörena.
- Serveras rumsvarma eller uppvärmda i ugnen på 225°C i 5 minuter.
Kockens kommentar
Jämför
Fler recept inom Kokta rotfrukter
Liknande recept som Crêpesknyten med rotfrukter
-
Kokta rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokta svartrötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vichykokta morötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinkokta karotter (morötter)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpesknyten med rotfrukter
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan