Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 18
Recept: 586 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödbeta 12.0 styck 100%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
- Lägg betorna i en kastrull och fyll på med vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock. Känn efter med en sticka.
- Koktid: För att korta koktiden kan betorna delas.
Rödbetor späda 15-20 minuter.
Rödbetor vinter 45-60 minuter.
Skurna vinter 20-30 minuter. - Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med havssalt och smör.
Kockens kommentar
Rödbetor har mycket starkt färgämne. Är höljet oskadat färgar de inte. Lämna i så fall lite av blasten kvar. Rödbetor passar t.ex. till kött, men fungerar även väl som enklare ensamrätt med smör och salt.
Alternativ
Fler recept inom Kokta rotfrukter
Liknande recept som Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
-
Kokta rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokta svartrötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vichykokta morötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinkokta karotter (morötter)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpesknyten med rotfrukter
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan