Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

12.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 18

Recept: 586 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 267 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 12.0 styck 100%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
  2. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock. Känn efter med en sticka.

  3. Koktid: För att korta koktiden kan betorna delas.
    Rödbetor späda 15-20 minuter.
    Rödbetor vinter 45-60 minuter.
    Skurna vinter 20-30 minuter.
  4. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med havssalt och smör.

Kockens kommentar

Rödbetor har mycket starkt färgämne. Är höljet oskadat färgar de inte. Lämna i så fall lite av blasten kvar. Rödbetor passar t.ex. till kött, men fungerar även väl som enklare ensamrätt med smör och salt.

Alternativ

Marinerade rödbetor

Rödbetor helt enkelt

Fler recept inom Kokta rotfrukter

Liknande recept som Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör