Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

1.0 

styck

Rotselleri

200.0 

gram

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 61

GBR (GI) / port: 2

Recept: 242 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 115 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 2.0 styck 32%

Palsternacka 1.0 styck 30%

Rotselleri 200.0 gram 21%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 18%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala rotsakerna och skär dem i halvstora tärningar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Tillsätt fond för extra smak (ej nödvändigt). 
  3. Lägg i rotfrukterna och koka dem mjuka i cirka 5 minuter på medellåg värme. Koktiden varierar beroende på hur stora bitarna är.

Kockens kommentar

Välj olika rotfrukter efter tillgång och smak. Även potatis går bra.

Passar till

Kalvlägg i gryta

Fler recept inom Kokta rotfrukter

Liknande recept som Kokta rotfrukter