Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Kokta rotfrukter
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 52
Kcal / portion: 61
GBR (GI) / port: 2
Recept: 242 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Morot 2.0 styck 32%
Palsternacka 1.0 styck 30%
Rotselleri 200.0 gram 21%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 18%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala rotsakerna och skär dem i halvstora tärningar.
- Koka upp lättsaltat vatten. Tillsätt fond för extra smak (ej nödvändigt).
- Lägg i rotfrukterna och koka dem mjuka i cirka 5 minuter på medellåg värme. Koktiden varierar beroende på hur stora bitarna är.
Kockens kommentar
Välj olika rotfrukter efter tillgång och smak. Även potatis går bra.
Passar till
Fler recept inom Kokta rotfrukter
Liknande recept som Kokta rotfrukter
-
Kokta rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokta svartrötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vichykokta morötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinkokta karotter (morötter)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpesknyten med rotfrukter
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan