Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 11
Recept: 382 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Morot 10.0 styck 100%
Vichyvatten 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala morötterna, men låt en del av blasten vara kvar.
- Koka upp vichyvattnet i en kastrull och tillsätt lite salt. Koka häftigt på medelhög värme i 4-5 minuter.
- Servera morötterna med rört smör antingen som förrätt eller till en köttbit.
Kockens kommentar
Klassist franskt recept. Morötterna lär bli mjällare i vichyvatten. Vichyvatten är ursprungligen ett kolsyrat mineralvatten från källorna vid hälsobrunnen i Vichy, en ort i Sydvästra Frankrike, kanske mest känd för Vichyregeringen under andra världskriget.
Fler recept inom Kokta rotfrukter
Liknande recept som Vichykokta morötter
-
Kokta rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokta svartrötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vichykokta morötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinkokta karotter (morötter)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpesknyten med rotfrukter
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan