Vichykokta morötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vichykokta morötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

10.0 

styck

Vichyvatten

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 11

Recept: 382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 247 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 10.0 styck 100%

Vichyvatten 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala morötterna, men låt en del av blasten vara kvar.
  2. Koka upp vichyvattnet i en kastrull och tillsätt lite salt. Koka häftigt på medelhög värme i 4-5 minuter.
  3. Servera morötterna med rört smör antingen som förrätt eller till en köttbit.

Kockens kommentar

Klassist franskt recept. Morötterna lär bli mjällare i vichyvatten. Vichyvatten är ursprungligen ett kolsyrat mineralvatten från källorna vid hälsobrunnen i Vichy, en ort i Sydvästra Frankrike, kanske mest känd för Vichyregeringen under andra världskriget.

Fler recept inom Kokta rotfrukter

Liknande recept som Vichykokta morötter