Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svartrot

400.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Salt (havssalt)

 

 

Smör

 

 

Citronjuice

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 8

Recept: 270 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 84 gram)

Ingredienser

Visa:

Svartrot 400.0 gram 100%

 

Tillbehör:

Salt (havssalt) 0%

Smör 0%

Citronjuice 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala och skölj svartrötterna. De är väldigt "klistriga" så använd gärna plasthanddukar. Skär dem i 10 cm stavar. Lägg direkt i kallt vatten, annars svartnar de fort.
  2. Koka upp och låt småkoka i cirka 15 minuter tills de mjuknat något. Häll bort kokspadet.
  3. Servera dem som de är till mat, gärna med havssalt och en klick smör. Lite pressad citron passar också.

Kockens kommentar

Svartrötter avger en klibbig vätska som fastnar på händerna och som är lite svår att tvätta bort. Svartrötter kallas ibland för fattigmanssparris för att de har liknande smak som vit sparris och för att de är billigare att köpa.

Passar till

Kokt vit sparris

Fler recept inom Kokta rotfrukter

Liknande recept som Kokta svartrötter