Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 8
Recept: 270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Svartrot 400.0 gram 100%
Tillbehör:
Smör 0%
Citronjuice 0%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och skölj svartrötterna. De är väldigt "klistriga" så använd gärna plasthanddukar. Skär dem i 10 cm stavar. Lägg direkt i kallt vatten, annars svartnar de fort.
- Koka upp och låt småkoka i cirka 15 minuter tills de mjuknat något. Häll bort kokspadet.
- Servera dem som de är till mat, gärna med havssalt och en klick smör. Lite pressad citron passar också.
Kockens kommentar
Svartrötter avger en klibbig vätska som fastnar på händerna och som är lite svår att tvätta bort. Svartrötter kallas ibland för fattigmanssparris för att de har liknande smak som vit sparris och för att de är billigare att köpa.
Passar till
Fler recept inom Kokta rotfrukter
Liknande recept som Kokta svartrötter
-
Kokta rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokta svartrötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vichykokta morötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinkokta karotter (morötter)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpesknyten med rotfrukter
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan