Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1920 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Salt sill urvattnad 4.0 styck 30%
Potatis 4.0 styck 14%
Köttrester 2.0 dl 14%
Ströbröd 0.5 dl 6%
Mjölk 1.0 dl 3%
Smör till stekning 2.0 msk 10%
Ströbröd 0%
Korinter 0.8 dl 6%
Fiskbuljong 4.0 dl 1%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Sirap 2.0 msk 7%
Ättika 12% 0.5 msk 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 24 tim )
- Salta ur sillen genom att lägga den i vatten över natten.
- Skala och koka potatis. Låt svalna. Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller mixa i matberedare.
- Blanda mjölk och ströbröd. Låt stå en stund för att svälla. Tillsätt ströbrödet till färsen. Forma till biffar som vänds i ströbröd. Stek i smör till fin yta.
- Koka korinter i buljong. Smölt smör i en annan kastrull. Slå på mjöl. Låt det fräsa i ett par minuter. Slå på korintbuljongen. Smaka av med salt, sirap och ättika. Servara med kokt potatis.
Kockens kommentar
I Bohuslän är denna rätt poppis.
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Sillbullar med korintsås
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: