Sillbullar med korintsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sillbullar med korintsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Salt sill urvattnad

4.0 

styck

Potatis

4.0 

styck

Köttrester

2.0 

dl

Ströbröd

0.5 

dl

Mjölk

1.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Ströbröd

 

 

 

Korinter

0.8 

dl

Fiskbuljong

4.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Sirap

2.0 

msk

Ättika 12%

0.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1920 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 317 gram)

Ingredienser

Visa:

Salt sill urvattnad 4.0 styck 30%

Potatis 4.0 styck 14%

Köttrester 2.0 dl 14%

Ströbröd 0.5 dl 6%

Mjölk 1.0 dl 3%

Smör till stekning 2.0 msk 10%

Ströbröd 0%

 

Korinter 0.8 dl 6%

Fiskbuljong 4.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Sirap 2.0 msk 7%

Ättika 12% 0.5 msk 0%

Tillagning (45 min + 24 tim )

  1. Salta ur sillen genom att lägga den i vatten över natten.
  2. Skala och koka potatis. Låt svalna. Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller mixa i matberedare.
  3. Blanda mjölk och ströbröd. Låt stå en stund för att svälla. Tillsätt ströbrödet till färsen. Forma till biffar som vänds i ströbröd. Stek i smör till fin yta.
  4. Koka korinter i buljong. Smölt smör i en annan kastrull. Slå på mjöl. Låt det fräsa i ett par minuter. Slå på korintbuljongen. Smaka av med salt, sirap och ättika. Servara med kokt potatis.

Kockens kommentar

I Bohuslän är denna rätt poppis.

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Sillbullar med korintsås