Laksfiskekaker - norska laxburgare

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laksfiskekaker - norska laxburgare

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

800.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Potatismjöl

2.0 

msk

Salt

2.0 

tsk

Svartpeppar

1.0 

tsk

Mjölk

2.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Stella Artois

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2557 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 476 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 800.0 gram 57%

Ägg 2.0 styck 5%

Potatismjöl 2.0 msk 3%

Salt 2.0 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

Mjölk 2.0 dl 5%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 21%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis. Förbered sallad.
  2. Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, salt och peppar till jämn smet. Forma burgare.
  3. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Stek burgare cirka 5 minuter på var sida till fin yta.
  4. Servera burgarna med potatis och sallad.

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Laksfiskekaker - norska laxburgare