Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2557 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 800.0 gram 57%
Ägg 2.0 styck 5%
Potatismjöl 2.0 msk 3%
Salt 2.0 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Mjölk 2.0 dl 5%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 21%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis. Förbered sallad.
- Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk, salt och peppar till jämn smet. Forma burgare.
- Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Stek burgare cirka 5 minuter på var sida till fin yta.
- Servera burgarna med potatis och sallad.
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Laksfiskekaker - norska laxburgare
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: