Dryck till fiskrätt med lätt beska
Beska fiskrätter förekommer sällsynt. Beskan skapas i så fall av tillbehören, främst tack vare beskan i färsk sallat. Osötad kakao ger också beska. All sallat innehåller beska. Läs mer om besk sallat i varufakta (sök på "Besk sallat"). Beskan i sallaten mildras av salt och syra t.ex. i en dressing, vilket rekommenderas eftersom beska alltid är lite knepigt ihop med drycker. Ett tips är också att inte dricka vinet eller den beska ölen i samband med att man stoppat in sallaten i munnen.
3 matchande recept inom fiskrätt med lätt beska
-
Mousserat torrt rosévin
99 kr, Nr 7701
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2059
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 28006
-
Torrt friskt vitt vin
89 kr, Nr 4151
-
Torrt rosévin
Clairet du Château de Lisennes
79 kr, Nr 2243
-
Torrt rosévin
89 kr, Nr 72584 BS
-
Ljus mild lager
15 kr, Nr 1669
-
Ljust veteöl
14 kr, Nr 1514
-
Ljus fyllig ale
22 kr, Nr 1677
Vin till mager, lätt besk fiskrätt
Öl till mager, lätt besk fiskrätt
Besk mat kan, liksom för vin, skapa smakproblem ihop med beska öl. Besk öl förstärker beskan (och sötman) i maten och kan ge metallisk smak. Generellt fungerar dock öl bättre än vin. Bäst passar lätta, milda och syrliga öl, gärna alkoholstarka, till besk mat. Till mager besk fiskrätt rekommenderas ett lätt eller medelfylligt öl med ringa beska och med fördel ett syrliga öl.