Fiskpaté med räkor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fiskpaté med räkor

Lägg till ingredienser

Tjocka skivor: 12

Koljafilé

800.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Potatismjöl

2.0 

msk

Salt

0.5 

msk

Mjölk

3.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

Om fiskpaté >

 

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Codorniu Selecciķn Raventķs

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:

Koljafilé 800.0 gram 64%

Ägg 1.0 styck 6%

Potatismjöl 2.0 msk 8%

Salt 0.5 msk 0%

Mjölk 3.5 dl 21%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Om fiskpaté > Äts ej

Om paté > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 120ēC.
  2. Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk och salt till grov smet. Smeten skall vara ganska lös.
  3. Pudding: Smörj en brödform. Fyll formen, men inte ända upp. Tryck till med handen och dunka formen i bordet så att fisksmeten packar sig. Jämna till ytan och torka ren kanten.
  4. Ugn: Sätt in i ugnen i 30-40 minuter. Puddingen är klar när den känns styv rakt igenom med ett lätt tryck med en sked. Den skall ha svällt lite och ha ljusbrun skorpa. Täck med aluminiumfolie om ytan blir för brun innan puddigen är klar.
  5. Ta ut puddingen. Lossa kanten med kniv och vänd den upp och ner.
  6. Skala räkor och garnera puddingen med dem. 
  7. Puddingen sparas i kylskåp och kan värmas upp igen eller stekas i skivor.

Kockens kommentar

För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, till exempel kolja, sej eller makrill. Steks puddingen vid för hög värme blir skorpan brun och innanmätet löst. Puddingen kan även tillagas i vattenbad. Färsen kan ätas kall eller varm och helst nylagad. Skivor kan stekas. Som tillbehör passar stekta eller kokta grönsaker och rotfrukter, samt en vit grundsås med kapris.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Fiskpaté med räkor