Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Koljafilé 800.0 gram 64%
Ägg 1.0 styck 6%
Potatismjöl 2.0 msk 8%
Salt 0.5 msk 0%
Mjölk 3.5 dl 21%
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Om fiskpaté > Äts ej
Om paté > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 120ēC.
- Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk och salt till grov smet. Smeten skall vara ganska lös.
- Pudding: Smörj en brödform. Fyll formen, men inte ända upp. Tryck till med handen och dunka formen i bordet så att fisksmeten packar sig. Jämna till ytan och torka ren kanten.
- Ugn: Sätt in i ugnen i 30-40 minuter. Puddingen är klar när den känns styv rakt igenom med ett lätt tryck med en sked. Den skall ha svällt lite och ha ljusbrun skorpa. Täck med aluminiumfolie om ytan blir för brun innan puddigen är klar.
- Ta ut puddingen. Lossa kanten med kniv och vänd den upp och ner.
- Skala räkor och garnera puddingen med dem.
- Puddingen sparas i kylskåp och kan värmas upp igen eller stekas i skivor.
Kockens kommentar
För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, till exempel kolja, sej eller makrill. Steks puddingen vid för hög värme blir skorpan brun och innanmätet löst. Puddingen kan även tillagas i vattenbad. Färsen kan ätas kall eller varm och helst nylagad. Skivor kan stekas. Som tillbehör passar stekta eller kokta grönsaker och rotfrukter, samt en vit grundsås med kapris.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Fiskpaté med räkor
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan