Seikaker, norsk fiskbiff

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Seikaker, norsk fiskbiff

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

700.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Potatismjöl

2.0 

msk

Mjölk

3.0 

dl

Salt

0.5 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Rödlök

2.0 

styck

Potatis

0.8 

kilo

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1785 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 517 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 700.0 gram 32%

Ägg 1.0 styck 4%

Potatismjöl 2.0 msk 4%

Mjölk 3.0 dl 10%

Salt 0.5 msk 0%

Smör till stekning 2.0 msk 11%

 

Tillbehör:

Rödlök 2.0 styck 7%

Potatis 0.8 kilo 30%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis. Förbered grönsaker.
  2. Rensa och grovmal fisken. Blanda in övriga ingredienser i smeten.
  3. Skala och tunnskiva lök. Forma fiskbullar t.ex. med hjälp av skedar.
  4. Hetta upp matfett i panna. Stek bullarna ett par minuter på var sida. Bryn löken.

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Seikaker, norsk fiskbiff