Saffransbullar, lussebullar med mandelmassa

Foto: Arla ¤

Saffransbullar, lussebullar med mandelmassa

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 36

Vetemjöl

17.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Kesella naturell

250.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Smör mjukt

100.0 

gram

Saffran

2.0 

gram

Salt

0.5 

tsk

 

Fyllning:

 

Mandelmassa färdig

200.0 

gram

Smör mjukt

200.0 

gram

Kardemumma mald

1.0 

tsk

 

Garnering:

 

Ägg

1.0 

styck

Pärlsocker

0.5 

dl

Mandelspån

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 8

Recept: 8360 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 15%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 69 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 17.0 dl 43%

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Mjölk 5.0 dl 4%

Kesella naturell 250.0 gram 5%

Strösocker 1.5 dl 7%

Smör mjukt 100.0 gram 9%

Saffran 2.0 gram 0%

Salt 0.5 tsk 0%

 

Fyllning:

Mandelmassa färdig 200.0 gram 11%

Smör mjukt 200.0 gram 17%

Kardemumma mald 1.0 tsk Äts ej

 

Garnering:

Ägg 1.0 styck 1%

Pärlsocker 0.5 dl 2%

Mandelspån 0.5 dl 1%

 

Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Om saffransbröd > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (1 tim + 1 tim )

Saffransbullar tillagas som andra vetebullar.

  1. Rumstemperera smör. Smält smör kan användas, men kräver lite mer mjöl och ger lite torrare bröd. Mandelmassa är lättare att riva om den är kall.
  2. Deg: Smula ner jäst i en bunke. Lös upp med fingervarm mjölk. Tillsätt sirap eller socker, ägg och smör. Tillsätt mjöl med salt, lite i taget och arbeta samman till en lös deg, hellre lätt kladdig än torr.
  3. Knåda degen väl på mjölat bakbord (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk minst 30 minuter. 
  4. Kavla ut degen tunt (2-3 mm) till rektangulär platta.
  5. Fyllning: Bred på mjukt smör. Strö över socker och kanel. Riv över mandelmassa.
  6. Forma: Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 2 cm breda bitar. Lägg i pappersformar på plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  7. Förvärm ugnen på 250°C.
  8. Garnering: Vispa upp ägg. Pensla bullarna med detta. Strö över pärlsocker.
  9. Grädda i 7-8 minuter tills gyllenbruna. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
  10. Bullarna kan frysas i tre månader. Tinas helst långsamt och kan värmas upp i ugn, men bäst är de nybakade.

Alternativ

Lussebullar utan mandelmassa

Lussekatter

Fler recept inom Saffransbröd

Liknande recept som Saffransbullar, lussebullar med mandelmassa