Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 320
 
    
                Kcal / portion: 237
 
    
                GBR (GI) / port: 14
Recept: 2839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 8.0 dl 60%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakpulver 4.0 tsk 1%
Smör el. margarin 100.0 gram 26%
Filmjölk 3.0 dl 7%
el. mjölk 0%
Saffran 0.5 gram 0%
Russin 1.0 dl 6%
Vattenreduktion bröd -1.0 dl -0%
Kockskolan:
Om scones > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om saffransbröd > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Matfettet bör helst vara rumsvarmt. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.
- Förvärm ugnen på 250°C.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en bunke. Dela smöret i bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda snabbt ihop med det torra. 
- Dela degen i portionsbitar. Forma dem runda. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt.
- Grädda: Sätt in i ugnen i 10-15 minuter.
- Serveras helst varma med smör till.
Kockens kommentar
Scones är ett bakpulverbröd. Läs mer > Om scones.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 25 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Saffransbröd
Liknande recept som Juliga saffranscones
- 
                
                    Lussekatter, julgalt, enkel kuseTid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Extra fina lussebullar, saffransbullarTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    Ju(v)liga saffransrutorTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lena 
- 
                
                    Saffransbullar, lussebullar med mandelmassaTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Smakrika lussekatter med fördeg (gullvagn eller enkel kuse)Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saffransdoftande morotsmuffinsTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Saffransgifflar med mandelmassaTid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Juliga saffransconesTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saffransdoftande brödTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Saffranskorpor med chokladTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    