
Franska färskostar
Franska färskost produceras ofta på gårdarna, vanligen av get- eller fårmjölk, både grovkornig "fromage blanc" (cottage cheese) och slät "fromage à la crème" (cream cheese). Läs mer > Om färskostar. En sådan ost har klassats som AOC-ost (läs mer > Franska AOC-ostar), nämligen Brocciu corse från Korsika (se dito). Frankrike är också välkänd för sina krämiga färskostar, industriett tillverkade i stor skala, främst Boursin och Cantadue (se respektive).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Recept med Franska färskostar
Det finns 4 recept med Franska färskostar
-
Oxfilé Cantadou (GI-recept)
Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Köttfärslimpa med medwurt och cantadou vitlök
Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilégryta
Svarighet: Medel, Receptgivare: