
Köttfärslimpa med medwurt och cantadou vitlök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 373

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2982 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 16%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 950.0 gram 58%
Gul lök el. rödlök 1.0 styck 2%
Ströbröd 0.8 dl 5%
Mjölk 0.5 dl 1%
Ägg 2.0 styck 4%
Salt 2.5 tsk 0%
Grillkrydda 0%
Medvurst rökt (fett 35%) 55.0 gram 7%
Cantadou vitlök } 200.0 gram 22%
Skapat av: vinca
Tillagning
- Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig. Blanda lök, ägg, ströbröd, mjölk och kryddorna och låt stå en stund innan köttfärsen blandas i.
- Smörj en form (eller två mindre avlånga brödformar), dela smeten i två delar (för en form och fyra delar för två formar).
- Lägg smet hälften (eller 1/4 del) i botten, gröp ur något och fyll med hackad medvurst och cantadou. Lägg sedan över resten av smeten och forma en limpa. Smörj med soja.
- 200 grader ugn. En stor limpa i ca 60 minuter, (två mindre limpor i ca 45 minuter).
- Servera med potatis och lingonsylt. ( ev.Brunsås eller svampsås)
Kockens kommentar
Det går bra att använda cream cheese vitlök eller vafri.Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Köttfärslimpa med medwurt och cantadou vitlök
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan