Köttfärslimpa med medwurt och cantadou vitlök

Köttfärslimpa med medwurt och cantadou vitlök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Köttfärs, helst nötfärs

950.0 

gram

Gul lök el. rödlök

1.0 

styck

Ströbröd

0.8 

dl

Mjölk

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Salt

2.5 

tsk

Grillkrydda

 

 

Medvurst rökt (fett 35%)

55.0 

gram

Cantadou vitlök }

200.0 

gram

Svartpeppar mald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 373

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2982 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 16%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 157 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs, helst nötfärs 950.0 gram 58%

Gul lök el. rödlök 1.0 styck 2%

Ströbröd 0.8 dl 5%

Mjölk 0.5 dl 1%

Ägg 2.0 styck 4%

Salt 2.5 tsk 0%

Grillkrydda 0%

Medvurst rökt (fett 35%) 55.0 gram 7%

Cantadou vitlök } 200.0 gram 22%

Svartpeppar mald 0%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig. Blanda lök, ägg, ströbröd, mjölk och kryddorna och låt stå en stund innan köttfärsen blandas i.
  2. Smörj en form (eller två mindre avlånga brödformar), dela smeten i två delar (för en form och fyra delar för två formar).
  3. Lägg smet hälften (eller 1/4 del) i botten, gröp ur något och fyll med hackad medvurst och cantadou. Lägg sedan över resten av smeten och forma en limpa. Smörj med soja.
  4. 200 grader ugn. En stor limpa i ca 60 minuter, (två mindre limpor i ca 45 minuter).
  5. Servera med potatis och lingonsylt. ( ev.Brunsås eller svampsås)

Kockens kommentar

Det går bra att använda cream cheese vitlök eller vafri.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Köttfärslimpa med medwurt och cantadou vitlök