
Oxfilé Cantadou (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 12%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Oxfilé skiva 4-5 cm 4.0 skivor 53%
Cantadou vitlök } 50.0 gram 5%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör till stekning 2.5 msk 7%
Sås:
Schalottenlök finhackad 0.5 msk 0%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Cantadou vitlök } 100.0 gram 10%
Vitt vin 1.0 dl 2%
Senap fransk osötad 0.8 msk 0%
Vispgrädde 2.0 dl 22%
Salt 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Hacka och fräs löken glansig i lite smör. Pressa ner vitlök. Tillsätt osten, låt den smälta.
- Rör ner vin, senap, grädde och låt såsen puttra till simmig konsistens. Smaka av den med salt och svartpeppar.
- Köttbitarna plattas ut så att de kan vikas kring en rågad tsk av osten. Tryck till runt kanten. Peppra.
- Stek köttbitarna vackert i smör över kraftig värme så att de får fin färg utanpå men är rosa inuti. Salta under stekningen.
- Servera med potatis.
Kockens kommentar
GBR 0 = mycket lågt, vilket kan förklaras med låg portionsvikt och att kött är en lågkaloriprodukt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Oxfilé, tournedos
Liknande recept som Oxfilé Cantadou (GI-recept)
-
Oxfilé med bearnaise, stekt svamp och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chateaubriand med rödvinssmör och pommes de terre lyonnais
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Filé mignon/Filet mignon (oxfilé) grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilé till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inbakad oxfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla
-
Beef Wellington (Biff Wellington, inbakad oxfilé)
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan