Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lövbiff skivad

600.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Cantadou vitlök }

100.0 

gram

Matolja till stekning

1.0 

msk

Smör till stekning

1.0 

msk

Kantareller färska

150.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

240.0 

gram

Persilja

 

 

 

Mos:

 

Kålrot

100.0 

gram

Morot

200.0 

gram

Palsternacka

200.0 

gram

Potatis mjölig sort

0.4 

kilo

King solo vitlök

1.0 

styck

el. vitlöksklyftor

4.0 

styck

Smör

60.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Adobe Reserve Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 999

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3995 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 17%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 460 gram)

Ingredienser

Visa:

Lövbiff skivad 600.0 gram 17%

Salt och peppar 0%

Cantadou vitlök } 100.0 gram 8%

Matolja till stekning 1.0 msk 3%

Smör till stekning 1.0 msk 2%

Kantareller färska 150.0 gram 1%

Gul lök 1.0 styck 1%

Smör normalsaltat 240.0 gram 44%

Persilja 0%

 

Mos:

Kålrot 100.0 gram 1%

Morot 200.0 gram 2%

Palsternacka 200.0 gram 3%

Potatis mjölig sort 0.4 kilo 7%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

el. vitlöksklyftor 4.0 styck Äts ej

Smör 60.0 gram 11%

 

Kockskolan:

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Koka: Skala alla rotsaker och vitlök. Skär ner grovt. Lägg i kastrull, täck med lättsaltat vatten. Koka tills mjuk.
  2. Lövbiff: Lägg ut lövbiffar på en skärbräda. Salta och peppra. Bred på färskost. Vik ihop och fäst ihop med grillspett, tandpetare eller dylikt.
  3. Rensa kantareller. Skala och hacka gul lök.
  4. Svamp: Torrstek svampen i varm panna utan fett, tills den inte längre avger vätska. Tillsätt smör och lök och bryn det några minuter.
  5. Tag ur svamp och lök. Tillsätt resten av smöret. Bryn det tills det börjar dofta rostade hassel­nötter. Lägg tillbaka svamp och lök. Håll varmt.
  6. Rotsaksmos: Häll av vattnet på rotsakerna men spar lite. Tillsätt smör och ”stompa” (mosa) det grovt. Späd med kokvattnet till bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  7. Stek: Värm upp en stekpanna. Lägg i smör och olja. När det slutar bubbla läggs lövbiffarna i. Stek 2-3 minuter på varje sida. Låt rinna av lite på papper.
  8. Servera: Lägg mos och lövbiff på tallrikar. Skeda över det brynta kantarellsmöret. Avsluta med massor med hackad persilja.

Kockens kommentar

Lövbiff är en tunn skiva nötkött. vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer på ingrediens Lövbiff. Notera att matfett står för 60% av kalorimängden. Kött och rotsaker blir man inte tjock på.

Fler recept inom Lövbiff

Liknande recept som Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör