Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 999

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3995 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 17%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lövbiff skivad 600.0 gram 17%
Cantadou vitlök } 100.0 gram 8%
Matolja till stekning 1.0 msk 3%
Smör till stekning 1.0 msk 2%
Kantareller färska 150.0 gram 1%
Gul lök 1.0 styck 1%
Smör normalsaltat 240.0 gram 44%
Persilja 0%
Mos:
Kålrot 100.0 gram 1%
Morot 200.0 gram 2%
Palsternacka 200.0 gram 3%
Potatis mjölig sort 0.4 kilo 7%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
el. vitlöksklyftor 4.0 styck Äts ej
Smör 60.0 gram 11%
Kockskolan:
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka: Skala alla rotsaker och vitlök. Skär ner grovt. Lägg i kastrull, täck med lättsaltat vatten. Koka tills mjuk.
- Lövbiff: Lägg ut lövbiffar på en skärbräda. Salta och peppra. Bred på färskost. Vik ihop och fäst ihop med grillspett, tandpetare eller dylikt.
- Rensa kantareller. Skala och hacka gul lök.
- Svamp: Torrstek svampen i varm panna utan fett, tills den inte längre avger vätska. Tillsätt smör och lök och bryn det några minuter.
- Tag ur svamp och lök. Tillsätt resten av smöret. Bryn det tills det börjar dofta rostade hasselnötter. Lägg tillbaka svamp och lök. Håll varmt.
- Rotsaksmos: Häll av vattnet på rotsakerna men spar lite. Tillsätt smör och ”stompa” (mosa) det grovt. Späd med kokvattnet till bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Stek: Värm upp en stekpanna. Lägg i smör och olja. När det slutar bubbla läggs lövbiffarna i. Stek 2-3 minuter på varje sida. Låt rinna av lite på papper.
- Servera: Lägg mos och lövbiff på tallrikar. Skeda över det brynta kantarellsmöret. Avsluta med massor med hackad persilja.
Kockens kommentar
Lövbiff är en tunn skiva nötkött. vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer på ingrediens Lövbiff. Notera att matfett står för 60% av kalorimängden. Kött och rotsaker blir man inte tjock på.
Fler recept inom Lövbiff
Liknande recept som Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör
-
Elefantöra
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lövbiff prins Bertil
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel lövbiff med bostongurka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad lövbiff, minutbiff
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lövbiff
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Oxrulader med gräddsås (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzon & Davidsson
-
Festfylld lövbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fylld lövbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: