Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Lövbiff prins Bertil
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 156
Kcal / portion: 486
GBR (GI) / port: 6
Recept: 1943 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Innanlår skiva 1 cm 4.0 skivor 29%
Hårdost riven 8.0 msk 9%
Senap svensk 8.0 msk 11%
Smör el. margarin 2.0 msk 10%
Köttklubba > Äts ej
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 28%
Olivolja 2.0 msk 12%
Huvudsallat 1.0 huvud 1%
Kockskolan:
Så pannsteks kött > Äts ej
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Potatis: Skala potatis och skär den i klyftor och lägg i en ugnsform eller på plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Baka potatisarna i ugnen i 20-25 minuter.
- Förbered sallad. Riv hårdost.
- Biffar: Bulta ut köttet till dubbel storlek med köttklubba eller knuten näve. Bulta försiktigt så att köttet inte spricker. Läs mer > Köttklubba. Lägg 2 msk ost på halva biffen och 2 msk senap på andra halvan. Vik dem dubbelt, tryck till kanterna. Salta och peppra.
- Halstra: Hetta upp (grill-)panna så att den blir riktigt het. Halstra, det vill säga stek köttet utan fett i cirka 15 sekunder på var sida. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Prins Bertil (1912-1997) var prins av Sverige och hertig av Halland. Tidvis ställföreträdande regent. Pinsen hade stort intresse av idrott, motorsport och mat. Han har givit namn åt ett flertal rätter. Nära vän till Tore Wretman.
Passar till
Fler recept inom Lövbiff
Liknande recept som Lövbiff prins Bertil
-
Elefantöra
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lövbiff prins Bertil
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel lövbiff med bostongurka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad lövbiff, minutbiff
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lövbiff
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Oxrulader med gräddsås (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzon & Davidsson
-
Festfylld lövbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fylld lövbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: