Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 114
Kcal / portion: 437
GBR (GI) / port: 5
Recept: 1749 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Innanlår skiva 1 cm 4.0 skivor 33%
Gul lök hackad 1.0 styck 3%
Senap sötstark 2.0 msk 4%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Salt 0%
Köttklubba > Äts ej
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 31%
Tomater 4.0 styck 4%
Gul lök el. annan lök 0.5 styck 2%
Olivolja 2.0 msk 13%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Potatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Lägg i ugnssäker form eller på plåt. Droppa över lite matolja och salta lätt. Baka potatisen i 20-25 minuter mitt i ugnen. Rör om någon gång.
- Tomater: Skiva tomater. Skala och grovhacka lök och lägg på tomaterna. Lägg upp på tallrik. Olja och salta lätt.
- Biffar: Bulta ut köttet till dubbel storlek med köttklubba eller knuten näve. Bulta försiktigt så att köttet inte spricker. Läs mer > Köttklubba. Finhacka lök och blanda med senap. Fördela på köttskivorna och vik dem dubbelt. Tryck till kanterna. Salta och peppra.
- Stek: Hetta upp matfett i panna på högsta värme och stek biffarna hastigt i högst 1 minut på var sida. Servera genast.
Kockens kommentar
Alternativa fyllningar:
1. Selleri och ädelost.
2. Skinka, basilika, svamp.
3. Ansjovis, lök, persilja.
Fler recept inom Lövbiff
Liknande recept som Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
-
Elefantöra
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lövbiff prins Bertil
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel lövbiff med bostongurka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad lövbiff, minutbiff
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lövbiff
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Oxrulader med gräddsås (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzon & Davidsson
-
Festfylld lövbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fylld lövbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: