Dryck till kryddig oxköttsrätt

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.

14 matchande recept inom kryddig oxköttsrätt

Vin till mager, kryddig oxköttsrätt

Se till rätten som helhet och vad det är för krydda som är smaksättare. Generellt fungerar ett medelfylligt- till fylligt vin med mycket smak. Vinet får dessutom gärna ha en kryddighet vilken matchar kryddor i maten. Vid heta smaker rekommenderas en något lägre strävhet i vinet vilken annars förstärks i kombination.

Öl till mager, kryddig oxköttsrätt

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.