Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bifftomater 4.0 st stora 5%
Hårdost lagrad 8.0 skivor 11%
Matolja till stekning 2.0 msk 8%
Fyllning:
Köttfärs, helst nötfärs 400.0 gram 25%
Morot 2.0 styck 3%
Champinjoner färska 4.0 styck 1%
Paprika grillad inlagd } 125.0 gram 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Kesella naturell 1.0 dl 5%
Tillbehör:
Råris 4.0 dl 40%
Kockskolan:
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
Kock: Beatrice, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och finriv morötter.
Finhacka champinjoner.
Skär paprika i små bitar.
Färsk paprika finhackas.
Skala och hacka vitlök. - Sätt ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en panna och stek vitlök, champinjoner, morötter och eventuell färsk paprika ett par minuter. Lägg åt sidan.
- Dela tomaterna på mitten och gröp ur innehållet. Blanda det urgröpta med det stekta, samt med färs och Kesella. Salta och peppra.
- Olja tomaterna på utsidan.
Fyll dem med färsblandning.
Lägg på skivad hårdost.
Lägg i smord ugnsform.
Sätt in i ugn cirka 35 minuter. - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Kockens kommentar
I stället för grillad paprika på burk kan man hacka färsk paprika och lättsteka den i lite matfett.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Färsfyllda tomater på rårisbädd
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan