Kycklingwrap med parmesancreme

Kycklingwrap med parmesancreme

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé (Kronfågel)

4.0 

styck

Smör+olja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Parmesancreme

 

 

 

Kesella naturell

3.0 

dl

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Wrap

 

 

 

Tortilla

4.0 

styck

Romansallat

8.0 

blad

Soltorkade tomater

1.0 

dl

Basilika

1.0 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 569

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 278 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé (Kronfågel) 4.0 styck 28%

Smör+olja till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Parmesancreme 

Kesella naturell 3.0 dl 20%

Parmesan nyriven 1.0 dl 7%

Salt och peppar 0%

 

Wrap 

Tortilla 4.0 styck 33%

Romansallat 8.0 blad 0%

Soltorkade tomater 1.0 dl 3%

Basilika 1.0 kruka 0%

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 90°C.
  2. Blanda alla ingredienser till parmesancremen. Smaka av med salt och peppar. Strimla torkade tomater.
  3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olja och smör. Bryn kycklingen på bägge sidor. Lägg på en ugnsplåt.
  4. Stek i ugnen 20-30 minuter beroende på storlek. Använd gärna stektermometer. Stick in i den tjockare delen av bröstet. När temperaturen har nått 65°C så är kycklingbröstet färdigt. Testa gärna de övriga bitarna också så att du är säker på att alla har nått samma temperatur. Låt dessa kallna. Skär sedan i 4 bitar på längden.
  5. Stek bröden hastigt i en torr het stekpanna. Lägg ut på en skärbräda eller ren bänk.
  6. Stryk på ett lager med parmesancreme. Lägg på salladsblad, tomater, basilika och kycklingskivorna. Rulla ihop. Smaklig måltid!

Fler recept inom Wraps, klämmor

Liknande recept som Kycklingwrap med parmesancreme