
Kycklingwrap med parmesancreme
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 569

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé (Kronfågel) 4.0 styck 28%
Smör+olja till stekning 2.0 msk 9%
Parmesancreme
Kesella naturell 3.0 dl 20%
Parmesan nyriven 1.0 dl 7%
Wrap
Tortilla 4.0 styck 33%
Romansallat 8.0 blad 0%
Soltorkade tomater 1.0 dl 3%
Basilika 1.0 kruka 0%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 90°C.
- Blanda alla ingredienser till parmesancremen. Smaka av med salt och peppar. Strimla torkade tomater.
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olja och smör. Bryn kycklingen på bägge sidor. Lägg på en ugnsplåt.
- Stek i ugnen 20-30 minuter beroende på storlek. Använd gärna stektermometer. Stick in i den tjockare delen av bröstet. När temperaturen har nått 65°C så är kycklingbröstet färdigt. Testa gärna de övriga bitarna också så att du är säker på att alla har nått samma temperatur. Låt dessa kallna. Skär sedan i 4 bitar på längden.
- Stek bröden hastigt i en torr het stekpanna. Lägg ut på en skärbräda eller ren bänk.
- Stryk på ett lager med parmesancreme. Lägg på salladsblad, tomater, basilika och kycklingskivorna. Rulla ihop. Smaklig måltid!
Fler recept inom Wraps, klämmor
Liknande recept som Kycklingwrap med parmesancreme
-
Wraps med räk-, avokado- och äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Wraps med fisk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Wraps med lax, avokado och ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Wraps med köttbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Wraps med senapspotatis och halstrad gravad lax
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Wrap med curry och äpple
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kycklingwrap med parmesancreme
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Souvlaki med pita, grekiskt grillkött i bröd
Tid: 1 tim 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade pitapockets med innerfilé, avokado och tomatmarmelad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé i pitabröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel