Wraps med senapspotatis och halstrad gravad lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Wraps med senapspotatis och halstrad gravad lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tortilla

4.0 

styck

Lax gravad bit

400.0 

gram

Potatis

400.0 

gram

Dijonsenap ¤

0.5 

dl

Honung

0.5 

dl

Vitvinsvinäger

0.5 

dl

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Rödlök

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 619

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2476 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 328 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla 4.0 styck 30%

Lax gravad bit 400.0 gram 29%

Potatis 400.0 gram 11%

Dijonsenap ¤ 0.5 dl 2%

Honung 0.5 dl 9%

Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 16%

Rödlök 1.0 styck 3%

Tillagning (40 min )

  1. Koka potatis. Låt svalna.
  2. Skiva potatisarna. Blanda senap, honung och vinäger i en mixer. Sätt på den. Häll i olja i en jämn stråle så att den binder. Blanda med potatisen.
  3. Skiva laxen i halvcentimetertjocka skivor. Vänd i en het stekpanna. Skiva lök.
  4. Montera ihop wrapsen.

Kockens kommentar

Fler recept inom Wraps, klämmor

Liknande recept som Wraps med senapspotatis och halstrad gravad lax