För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Anna Skoog, Norsk Fisk ¤

Wraps med räk-, avokado- och äggröra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

350.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Salladslök

3.0 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

tsk

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör

 

 

 

Tunnbröd mjukt

4.0 

styck

Potatis

4.0 

styck

Sallatsblad

8.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1768 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 348 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 350.0 gram 21%

Ägg 2.0 styck 8%

Avokado 2.0 styck 24%

Salladslök 3.0 styck 1%

Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 1%

Olivolja 1.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör 

Tunnbröd mjukt 4.0 styck 22%

Potatis 4.0 styck 15%

Sallatsblad 8.0 styck 1%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (15 min )

  1. Tina räkor. Koka potatis. Låt svalna. Hårdkoka ägg, cirka 8 minuter.
  2. Skiva salladslök tunt. Skala och hacka ägget. Halvera, gröp ur och lägg avokadon i en skål.
  3. Tillsätt salladslök, ägg, dijonsenap, pressad citron, olivolja, salt och peppar. Mosa ihop till en röra med en gaffel. Hacka de tinade räkorna grovt. Vänd ner i röran.
  4. Skär potatis i skivor. Lägg ut bröden. Lägg på sallatsblad, röran och potatisen. Rulla ihop och vira smörpapper runt om.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Wraps, klämmor

Liknande recept som Wraps med räk-, avokado- och äggröra