Wraps med räk-, avokado- och äggröra

Foto: Anna Skoog, Norsk Fisk ¤

Wraps med räk-, avokado- och äggröra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

350.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Salladslök

3.0 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör

 

 

 

Tunnbröd mjukt

4.0 

styck

Potatis

4.0 

styck

Sallatsblad

8.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1768 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 348 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 350.0 gram 21%

Ägg 2.0 styck 7%

Avokado 2.0 styck 24%

Salladslök 3.0 styck 1%

Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Olivolja 1.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör 

Tunnbröd mjukt 4.0 styck 22%

Potatis 4.0 styck 15%

Sallatsblad 8.0 styck 1%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (15 min )

  1. Tina räkor. Koka potatis. Låt svalna. Hårdkoka ägg, cirka 8 minuter.
  2. Skiva salladslök tunt. Skala och hacka ägget. Halvera, gröp ur och lägg avokadon i en skål.
  3. Tillsätt salladslök, ägg, dijonsenap, pressad citron, olivolja, salt och peppar. Mosa ihop till en röra med en gaffel. Hacka de tinade räkorna grovt. Vänd ner i röran.
  4. Skär potatis i skivor. Lägg ut bröden. Lägg på sallatsblad, röran och potatisen. Rulla ihop och vira smörpapper runt om.

Fler recept inom Wraps, klämmor

Liknande recept som Wraps med räk-, avokado- och äggröra