Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 132
 
    
                Kcal / portion: 185
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 739 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Hallon 0.5 dl 1%
Florsocker 1.0 msk 7%
Kesella naturell 1.5 dl 31%
Krustadskal små 4.0 styck 42%
Hallon färska 12.0 styck 2%
Apelsin hel 1.0 st stor 14%
Tillval:
Sallatsblad 0%
Smör 0%
Kockskolan:
Färdig tartelett Äts ej
Om tartelett > Äts ej
Om krustader > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
- Riv skal på citron fint. Blanda med bär och florsocker. Mosa samman allt. Blanda med kesella.
- Filea apelsin, skär bort hinnan på klyftorna.
- Fyll krustaderna med kesellan. Dekorera med bär och apelsinklyftor.
Kockens kommentar
Formellt är detta inte en tartelett utan en krustad. Med fördel kan man byta krustadskalet mot ett tartelettskal, vilket passar bättre till söta bakelser. Läs mer > Om tartelett. Läs mer om krustader > klicka på ingrediens.Alternativ
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Tartelett med hallonkesella och apelsin
- 
                
                    Nationaldagsbakelsen, SverigebakelsenTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Små prinsessor med choklad och kesellaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Biskvi, chokladbiskvierTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulleTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelkrokar, mandelbågarTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårtaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbottenTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssåsTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ChokladtarteletteTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RabarbertarteletteTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              