Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 399

Kcal / portion: 956

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3822 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 250.0 gram 35%
Vetemjöl 50.0 gram 5%
Ägg 4.0 styck 7%
Smör 75.0 gram 14%
Strösocker 1.0 msk 1%
Tillvalsalternativ:
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 17%
Tillbehör:
Vispgrädde 2.0 dl 19%
Jordgubbar färska 4.0 styck 0%
Kockskolan:
Om tartelett > Äts ej
Tartelettform, barquette> 4.0 styck Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 180ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
- Tillval: Tillse att smördegsplattorna är tinade. Smöra tartelettformarna och kläd dem med smördeg. Tryck ut degen lätt i kanterna och skär bort överflödig kantdeg. Sätt in i ugnen 10-12 minuter. Ta ut.
- Smält choklad försiktigt i en kastrull, helst i vattenbad, Blanda ner mjöl, ägg, smör och socker.
- Häll chokladsmeten i smörade formar eller i mördegsskalet.
- Sätt in i ugnen och baka tills smeten stenat, cirka 7 minuter.
- Vispa grädde och servera till tarteletten. Dekorera med någon färsk frukt.
Kockens kommentar
Tartellete = fr. liten tårta.
Alternativ
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Chokladtartelette
-
Nationaldagsbakelsen, Sverigebakelsen
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biskvi, chokladbiskvier
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulle
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelkrokar, mandelbågar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssås
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtartelette
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarbertartelette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan