Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 1
Recept: 5533 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 30%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tårtbotten:
Digestivekex choklad 100.0 gram 9%
Smör normalsaltat 100.0 gram 13%
Kräm:
Vit choklad 250.0 gram 26%
Philadelphia naturell } 250.0 gram 11%
Mascarpone } 250.0 gram 16%
Vispgrädde 3.0 dl 20%
Sås:
Blåbär färska 3.0 dl 2%
Strösocker 0.5 dl 3%
Konjak/brandy 2.5 msk 1%
Kockskolan:
Så vänder man ner > Äts ej
Om ostkaka, cheesecake> Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 3 tim )
- Tårtbotten: Mixa kexen i en matberedare tills det blir smulor. Tillsätt smält smör och pressa ut degen i en mindre pajform.
- Kräm: Bryt chokladen i mindre bitar och kör dem i matberedaren tills konsistensen påminner om grovmalet kaffe. Blanda ner philadelfia- och mascarponeost i chokladen och rör tills smeten är slät.
- Vispa grädden till ett fast skum och vänd försiktigt ned den i ostsmeten. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylskåpen i minst 3 timmar.
- Sås: Blanda blåbär, socker och konjak i en kastrull. Låt blandningen koka på medellåg värme i några minuter. Häll varm sås över cheesecake vid servering.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.Alternativ
Fler recept inom Cheesecakes ¤
Liknande recept som Obakad cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
-
Bakad klassisk New York cheesecake
Tid: 3 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Obakad cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Frozen cheesecake (ej bakad)
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Cheesecake med limesmak
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionscheesecake
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med vit choklad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina
-
Snabb cheesecake i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkakscheesecake
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan