Snabb cheesecake i glas

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Snabb cheesecake i glas

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Hjortronsylt

4.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Färdiga pepparkakor >

16.0 

styck

Hallon till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 246

GBR (GI) / port: 3

Recept: 985 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Philadelphia naturell } 200.0 gram 48%

Hjortronsylt 4.0 msk 12%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Färdiga pepparkakor > 16.0 styck 37%

Hallon till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Mixa philadelphiaost med hjortronsylt och pressa i saften av citronen.
  2. Grovsmula pepparkakorna.
  3. Varva pepparkakor och oströran i glas.
  4. Garnera gärna med några hjortron, hallon eller annan frukt.

Kockens kommentar

Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Alternativ

Bakad klassisk New York cheesecake

Fler recept inom Cheesecakes ¤

Liknande recept som Snabb cheesecake i glas