Cheesecake med vit choklad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cheesecake med vit choklad

Lägg till ingredienser

Bitar (10 st/paj): 10

Tårtbotten:

 

Digestivekex choklad

20.0 

styck

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Kanel

2.0 

tsk

Springform 22-26 cm >

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Philadelphia naturell }

400.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Vetemjöl

2.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Ägg

1.0 

styck

Äggula

2.0 

styck

Vit choklad

200.0 

gram

 

Garnering:

 

Strösocker

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 29%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 129 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Digestivekex choklad 20.0 styck 27%

Smör normalsaltat 150.0 gram 20%

Kanel 2.0 tsk 0%

Springform 22-26 cm > 1.0 styck %

 

Fyllning:

Philadelphia naturell } 400.0 gram 17%

Strösocker 0.5 dl 3%

Vetemjöl 2.0 msk 1%

Vaniljsocker 2.0 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

Ägg 1.0 styck 1%

Äggula 2.0 styck 2%

Vit choklad 200.0 gram 21%

 

Garnering:

Strösocker 1.0 dl 7%

 

Kockskolan:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

Kock: Carina

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Tårtbotten: Smält smör i kastrull. Mixa eller mosa digestivekex. Blanda med smör och tryck ut massan i en springform.
  3. Grädda i cirka 7 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Fyllning: Smält choklad på svag värme i micro eller i vattenbad till 49°C. Ställ åt sidan.
  5. Blanda ordentligt philadelphia och strösocker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och salt. Blanda i ägg och gulor, ett åt gången. Blanda ner den smälta chokladen. Häll i formen.
  6. Grädda i 20-25 minuter. Täck eventuellt över formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att ytan inte blir bränd. Låt svalna.
  7. Garnering: Smält strösocker i en tjockbottnad kastrull under omrörning på svag värme. Låt svalna något. Ringla över kakan.
  8. Servera gärna kakan med rårörda blandade bär.

Kockens kommentar

Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. Mjöl behövs därvid inte som förtjockningsmedel (se recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Alternativ

Bakad klassisk New York cheesecake

Fler recept inom Cheesecakes ¤

Liknande recept som Cheesecake med vit choklad