Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Tårtbotten:

 

Färdiga pepparkakor >

30.0 

styck

Smör mjukt

80.0 

gram

Springform 22-26 cm >

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Färskost

200.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Gräddädelost }

280.0 

gram

 

Garnering:

 

Valnötskärnor

100.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

3.0 

msk

Vindruvor blå

100.0 

gram

Svartpeppar nymald

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 386

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3996 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 31%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 129 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Färdiga pepparkakor > 30.0 styck 17%

Smör mjukt 80.0 gram 15%

Springform 22-26 cm > 1.0 styck Äts ej

 

Fyllning:

Färskost 200.0 gram 14%

Ägg 2.0 styck 3%

Gräddädelost } 280.0 gram 28%

 

Garnering:

Valnötskärnor 100.0 gram 17%

Strösocker 2.0 msk 3%

Balsamvinäger röd } 3.0 msk 1%

Vindruvor blå 100.0 gram 2%

Svartpeppar nymald 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min + 30 min )

  1. Förbered: Förvärm ugnen på 175°C. Smöra och klä en brödform med bakplåtspapper. Skölj druvorna och smula mögelosten i grova bitar.
  2. Tårtbotten: Mosa pepparkakorna i en mortel och blanda med mjukt smör till en deg. Tryck ut degen i formens botten.
  3. Fyllning: Smält färskost i en kastrull. Knäck ägg och rör ut ett i taget med färskosten. Rör ner ädelosten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan långt ner i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Ta ut, låt svalna och ställ i kylen i 2 timmar. Om ni har bråttom ställ den i frysen i cirka 30 minuter.
  6. Garnering: Glasera valnötterna 10 minuter innan cheesecaken ska serveras. Hetta upp en panna till medelvärme och lägg i socker, vinäger och valnötter. Stek tills valnötterna är genomvarma. Dela vindruvorna på hälften och strö över salt och peppar.
  7. Servera cheesecaken med druvsallad och valnötterna som tillbehör.

Kockens kommentar

Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen (se recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Alternativ

Bakad klassisk New York cheesecake

Cheesecake med passion

Citroncheesecake

Fler recept inom Cheesecakes ¤

Liknande recept som Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter