
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 386

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3996 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 31%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tårtbotten:
Färdiga pepparkakor > 30.0 styck 17%
Smör mjukt 80.0 gram 15%
Springform 22-26 cm > 1.0 styck Äts ej
Fyllning:
Färskost 200.0 gram 14%
Ägg 2.0 styck 3%
Gräddädelost } 280.0 gram 28%
Garnering:
Valnötskärnor 100.0 gram 17%
Strösocker 2.0 msk 3%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 1%
Vindruvor blå 100.0 gram 2%
Salt 0%
Kockskolan:
Om ostkaka, cheesecake> Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 30 min )
- Förbered: Förvärm ugnen på 175°C. Smöra och klä en brödform med bakplåtspapper. Skölj druvorna och smula mögelosten i grova bitar.
- Tårtbotten: Mosa pepparkakorna i en mortel och blanda med mjukt smör till en deg. Tryck ut degen i formens botten.
- Fyllning: Smält färskost i en kastrull. Knäck ägg och rör ut ett i taget med färskosten. Rör ner ädelosten. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan långt ner i ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut, låt svalna och ställ i kylen i 2 timmar. Om ni har bråttom ställ den i frysen i cirka 30 minuter.
- Garnering: Glasera valnötterna 10 minuter innan cheesecaken ska serveras. Hetta upp en panna till medelvärme och lägg i socker, vinäger och valnötter. Stek tills valnötterna är genomvarma. Dela vindruvorna på hälften och strö över salt och peppar.
- Servera cheesecaken med druvsallad och valnötterna som tillbehör.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen (se recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.Alternativ
Fler recept inom Cheesecakes ¤
Liknande recept som Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
-
Bakad klassisk New York cheesecake
Tid: 3 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Obakad cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Frozen cheesecake (ej bakad)
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Cheesecake med limesmak
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionscheesecake
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med vit choklad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina
-
Snabb cheesecake i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkakscheesecake
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan