Frozen cheesecake (ej bakad)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 355
Kcal / portion: 352
GBR (GI) / port: 2
Recept: 4229 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tårtbotten:
Digestivekex färdig 15.0 styck 25%
Smör 75.0 gram 13%
Springform 22-26 cm > Äts ej
Kräm:
Färskost naturell slät 400.0 gram 26%
Strösocker 1.5 dl 14%
Ägg 3.0 styck 4%
Vaniljpulver 1.0 krm 0%
Vispgrädde 2.0 dl 17%
Kockskolan:
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om ostkaka, cheesecake> Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Tårtbotten: Mixa eller mosa kexen fint. Smält smör och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en springform.
- Kräm: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Rör ner färskosten.
- Vispa grädden lös. Vispa vitorna till styvt skum. Vänd först ner grädden och sedan äggvitan försiktigt i färskostsmeten.
- Frys: Häll smeten i formen. Täck med plastfilm och låt stå i frys minst 4 timmar.
- Servera: Ta ut kakan 15 minuter före servering. Ta bort formen. Sitter smeten fast i formen kan formen värmas i vattenbad eller med gasbrännare för att lossna.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). En bakad cheesecake kan också frysas. Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.Alternativ
Fler recept inom Cheesecakes ¤
Liknande recept som Frozen cheesecake (ej bakad)
-
Bakad klassisk New York cheesecake
Tid: 3 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Obakad cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Frozen cheesecake (ej bakad)
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Cheesecake med limesmak
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionscheesecake
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med vit choklad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina
-
Snabb cheesecake i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkakscheesecake
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan