 Philadelphia® = American cream cheese
                Philadelphia® = American cream cheese
              
                 Philadelphia® = fromage à la crème américain
                Philadelphia® = fromage à la crème américain
              
                 Philadelphia® = queso crema americano
                Philadelphia® = queso crema americano
              
                 Philadelphia® = Amerikanischer Topfen, Weisskäse
                Philadelphia® = Amerikanischer Topfen, Weisskäse
              
                 Philadelphia® = queso crema americano
                Philadelphia® = queso crema americano
              
                Grupper inom
                Övriga färskostar:
              
              
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
            Philadelphiaosten presenterades första gången 1880 i New York. Namnet har den fått av staden med samma namn, som ansågs vara ostcentrum i USA. Det är idag världens mest sålda bredbara ost och saluförs i mer än 90 länder. När osten lanserades i Sverige 1968 såldes den från speciella Philadelphiabilar.
- Osttyp: Färskost (creem cheese) tillverkad av komjölk och grädde.
- Ursprung: USA. Registrerat varumärke.
- Tillverkning:
- Form: Ostmassa.
- Användning: Osten används mest som smörgåspålägg, men är mest känd som ingrediens i cheesecake. Den används på många andra sätt i matlagningen, som i såser, pajer och bakverk. Med florsocker och lite citronsaft är den god som glasyr.
- Ytskikt: Vit, slät ostmassa.
- Snittyta: Vit, slät ostmassa.
- Konsistens: Krämig, bredbar.
- Smak: Mild, lätt syrlig och gräddig. Förekommer smaksatt på olika sätt.
- Lagring: Lagras ej.
- Fetthalt: Mager, halvfet, eller helfet 3-30% fetthalt. Original 21-29%, Naturell 21,5%, Light 11%, Extra light 3%. 
- Förvaring: +2 till +8°C. Oöppnad fpk håller 2-3 veckor
- Kommentar:
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Recept med Philadelphia
Det finns 57 recept med Philadelphia
- 
                
                    NutellamuffinsTid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Majskycklingbröst med dillkrämTid: 35 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Färskosttårta på 3 ingredienserTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Cheesecake med vit chokladTid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Carina 
- 
                
                    Färskost med basilika - smörgåspåläggTid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Isterband med gräddstuvade grönsaker (LCHF-recept)Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Tacopaj IISvarighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Bananrutor med citronglasyrTid: 1 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Bakad klassisk New York cheesecakeTid: 3 tim (+ 8 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kronärtskocksröra på mackaTid: 5 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara
                