Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 272
 
    
                Kcal / portion: 385
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 4624 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 4%
Strösocker 3.5 dl 29%
Smör normalsaltat 100.0 gram 16%
Vatten 1.5 dl 0%
Vetemjöl 4.5 dl 21%
Bakpulver 3.0 tsk 1%
Vaniljsocker 2.0 tsk 1%
Kardemumma krossad 1.0 tsk 0%
Banan 3.0 styck 7%
Glasyr:
Philadelphia naturell } 200.0 gram 10%
Smör rumsvarmt 25.0 gram 4%
Florsocker 1.0 dl 5%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Förbered: Riv citronskal. Pressa citron.
 Vispa ägg och socker pösigt.
 Smält smör och blanda med kallt vatten.
 Blanda alla torra ingredienser.
 Mosa bananer med hälften av den pressade citronen.
- Blanda de torra ingredienser med smöret, bananmoset i äggsmeten. Häll i en bakplåtspappersklädd ugnsform.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Känn efter med en sticka som ska vara torr. Låt kakan svalna.
- Glasyr: Rör osten smidig. Blanda med smör och florsocker. Tillsätt citronskal och pressad citron. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
- Ställ in kakan i kyl cirka 10 minuter. Skär i rutor.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Alternativ
Fler recept inom Mjuka sockerkakor
Liknande recept som Bananrutor med citronglasyr
- 
                
                    Vanlig svensk sockerkakstårta, vaniljsockerkakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Genoise, Pan de Spagna, sockerkaka på varmvispade ägg utan bakpulverTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sponge Cake, Gateau éponge (tvättsvamspskaka) - elastisk sockerkakaTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gammaldags sockerkaka med potatismjöl, utan smör och bakpulverTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Silverkaka, sockerkaka på äggvitorTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Sandkaka, sockerkaka på potatismjöl i bundtformTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    CitronsockerkakaTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Mjuk pepparkakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    TigerkakaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Mjuk mandelkakaSvårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              