Bananrutor med citronglasyr

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bananrutor med citronglasyr

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

3.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vatten

1.5 

dl

Vetemjöl

4.5 

dl

Bakpulver

3.0 

tsk

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Kardemumma krossad

1.0 

tsk

Banan

3.0 

styck

 

Glasyr:

 

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Smör rumsvarmt

25.0 

gram

Florsocker

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4624 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 142 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 4%

Strösocker 3.5 dl 29%

Smör normalsaltat 100.0 gram 16%

Vatten 1.5 dl 0%

Vetemjöl 4.5 dl 21%

Bakpulver 3.0 tsk 1%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

Kardemumma krossad 1.0 tsk 0%

Banan 3.0 styck 7%

 

Glasyr:

Philadelphia naturell } 200.0 gram 10%

Smör rumsvarmt 25.0 gram 4%

Florsocker 1.0 dl 5%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Förbered: Riv citronskal. Pressa citron.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Smält smör och blanda med kallt vatten.
    Blanda alla torra ingredienser.
    Mosa bananer med hälften av den pressade citronen.
  3. Blanda de torra ingredienser med smöret, bananmoset i äggsmeten. Häll i en bakplåtspappersklädd ugnsform.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Känn efter med en sticka som ska vara torr. Låt kakan svalna.
  5. Glasyr: Rör osten smidig. Blanda med smör och florsocker. Tillsätt citronskal och pressad citron. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.

  6. Ställ in kakan i kyl cirka 10 minuter. Skär i rutor.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Bananrutor med citronglasyr