Tacopaj II

Tacopaj II

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Köttfärs, helst nötfärs

500.0 

gram

Taco spicemix

1.0 

förp.

Vatten

1.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

Riven ost

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2304 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 14%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 288 gram)

Ingredienser

Visa:

Philadelphia naturell } 200.0 gram 20%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Köttfärs, helst nötfärs 500.0 gram 40%

Taco spicemix 1.0 förp. 3%

Vatten 1.0 dl 0%

Purjolök 1.0 styck 3%

Riven ost 200.0 gram 32%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 200°C. Bryn finhackad lök och pressad vitlök. Finhacka och bryn lätt purjolök.
  2. Bryn köttfärs med tacokryddan. Blanda köttfärsen med löken. Tillsätt vattnet och låt småputtra 5 minuter.
  3. Bred Philadelphiaosten i botten på en smord pajform. Lägg på köttfärsröran. Över köttfärsen strös purjon och slutligen på med riven ost. Gratinera i ugnen 15 minuter.
  4. Servera med tacochips (gärna chili) och en god sallad. Pajen kan innan servering dekoreras med några stående nedtryckta tacochips.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Fler recept inom Köttpajer

Liknande recept som Tacopaj II