Lägg till ingredienser

Antal muffins: 12

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

2.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Vetemjöl

3.5 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Skal av apelsin

1.0 

styck

Nöt-/chokladkräm, Nutella

100.0 

gram

Muffinsformar (papper)

12.0 

styck

 

Topping:

 

Philadelphia naturell }

100.0 

gram

Nöt-/chokladkräm, Nutella

175.0 

gram

Cashewnötter osaltade

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 391

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4691 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 4%

Strösocker 2.5 dl 20%

Smör normalsaltat 100.0 gram 15%

Mjölk 1.0 dl 1%

Vetemjöl 3.5 dl 16%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Nöt-/chokladkräm, Nutella 100.0 gram 11%

Muffinsformar (papper) 12.0 styck Äts ej

 

Topping:

Philadelphia naturell } 100.0 gram 5%

Nöt-/chokladkräm, Nutella 175.0 gram 20%

Cashewnötter osaltade 50.0 gram 6%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smet: Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Smält smör. Häll i mjölk. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna. Riv apelsinskalet. Blanda samman alltsammans. Rör om försiktigt.
  5. Fyll i muffinsformar.
  6. Baka i cirka 17 minuter. Tag ut och låt svalna.
  7. Topping: Rör samman philadelphia och nutella. Bred på muffinsen. Grovhacka nötter. Strö över.

Kockens kommentar

Cupcakes är sockerkakssmet i portionsform. Läs mer > Om sockerkaka.

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Nutellamuffins