Cupcakes grundrecept

Foto: Film: Jemma, cupcakes

Cupcakes grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Smör osaltat

125.0 

gram

Strösocker

125.0 

gram

eller

1.3 

dl

Vetemjöl

125.0 

gram

eller

2.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Bakpulver

2.0 

tsk

Mjölk

1.5 

msk

Muffinsformar (papper)

12.0 

styck

Muffinsplåt >

 

 

 

Smaksättningsalternativ:

 

Vaniljextrakt konc.

0.2 

tsk

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Citronskal rivet

1.0 

msk

Äpple utan skal

1.0 

styck

Kanel

1.0 

tsk

Kakaopulver

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

Om smörkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 410

Kcal / portion: 169

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2031 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 23%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 41 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör osaltat 125.0 gram 45%

Strösocker 125.0 gram 25%

eller 1.3 dl Äts ej

Vetemjöl 125.0 gram 22%

eller 2.0 dl Äts ej

Ägg 2.0 styck 6%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Mjölk 1.5 msk 1%

Muffinsformar (papper) 12.0 styck Äts ej

Muffinsplåt > Äts ej

 

Smaksättningsalternativ:

Vaniljextrakt konc. 0.2 tsk %

Vaniljsocker 2.0 tsk Äts ej

Citronskal rivet 1.0 msk Äts ej

Äpple utan skal 1.0 styck Äts ej

Kanel 1.0 tsk Äts ej

Kakaopulver 4.0 msk Äts ej

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

Om smörkräm > Äts ej

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Jemma" under bilden.

  1. Ta ut smöret ur kylskåpet och låt det temperera ett tag. Det skall vara mjukt men inte löst. Ställ pappersformar i muffinsplåt eller på smörad ugnsplåt (så att de står still).
  2. Förvärm ugnen på 175°C.
  3. Sikta ner mjöl i degblandarbunke. Blanda med bakpulver och socker. Tillsätt mjukt smör och ägg. Blanda till jämn smet i cirka 1 minut, först på låg hastighet, sedan på medelhög. Tillsätt mjölk och blanda i ytterligare en ½ minut.
  4. Fördela en väl rågad matsked smet i varje form (2/3-del till 3/4-delar av formen). Peta ner med en tesked.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 22 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna. Garnera med sockerglasyr eller smörkräm.

Kockens kommentar

Cupcakes kallas muffins i USA. I princip detsamma som muffins, men ofta toppade med "frosting" (sockerglasyr) eller smörkräm. Motsvarigheten till muffins i Frankrike benämns madeleine. En svensk variant är så kallade syltgrottor. Läs mer > Om muffins, cupcakes.

Alternativ

Muffins grundrecept

Madeleines

Syltgrottor

Chokladcupcake

Chokladcupcakes med frosting

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Cupcakes grundrecept