Muffins med citronglasyr

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Muffins med citronglasyr

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Mjölk

1.5 

dl

Vetemjöl

4.5 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Muffinsformar (papper)

12.0 

styck

 

Glasyr:

 

Äggula

4.0 

styck

Strösocker

1.5 

dl

Grädde

1.0 

dl

Vetemjöl

1.0 

msk

Smör kallt

50.0 

gram

Citronskal

1.0 

styck

Blåbär färska

12.0 

st stora

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4498 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 4%

Strösocker 3.0 dl 25%

Smör normalsaltat 75.0 gram 12%

Mjölk 1.5 dl 2%

Vetemjöl 4.5 dl 21%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Muffinsformar (papper) 12.0 styck Äts ej

 

Glasyr:

Äggula 4.0 styck 5%

Strösocker 1.5 dl 13%

Grädde 1.0 dl 8%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Smör kallt 50.0 gram 8%

Citronskal 1.0 styck 0%

Blåbär färska 12.0 st stora 0%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smet: Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Smält smör i en kastrull och blanda i mjölk. Häll smörblandning i bunken. Blanda ner mjöl och bakpulver.
  3. Fyll muffinsformar till hälften med smeten.
  4. Grädda i cirka 12 minuter.
  5. Glasyr: Koka upp äggulor, socker och grädde i en kastrull. Vispa i vetemjöl.
  6. Riv skalet på citron. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt smör och citronskal.
  7. Bred glasyren på sockerkakorna. Dekorera med ett sockrat blåbär.

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Muffins med citronglasyr