Lägg till ingredienser

Antal stora: 12

Smör el. margarin

100.0 

gram

Strösocker

2.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Gräddfil

1.0 

dl

Lingonsylt konserverad

0.5 

dl

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Kanel mald

1.0 

msk

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Kardemummakärnor

1.0 

tsk

Kryddnejlika mald

1.0 

tsk

Ingefära mald

1.0 

tsk

Bikarbonat, natron

1.0 

tsk

Muffinsformar (papper)

12.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2738 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 64 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 27%

Strösocker 2.5 dl 35%

Ägg 2.0 styck 5%

Gräddfil 1.0 dl 5%

Lingonsylt konserverad 0.5 dl 3%

 

Vetemjöl 3.0 dl 23%

Kanel mald 1.0 msk 0%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Kardemummakärnor 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika mald 1.0 tsk 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%

Muffinsformar (papper) 12.0 styck %

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt.
  2. Rör ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
  3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet. Ställ muffinsformarna på en ugnsplåt och skeda smet i formarna.
  4. Sätt in nertill i ugnen i 15 minuter. Stick ner en trästicka i muffinsen, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar). 

Kockens kommentar

1 sats ger ca 20 små pepparkaksmuffins, eller 12 st stora.

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Pepparkaksmuffins