Jemmas chokladcupcake

Foto: Film: Jemma, chocolate cupcake

Jemmas chokladcupcake

Lägg till ingredienser

Antal: 24

Vetemjöl

350.0 

gram

eller

6.0 

dl

Strösocker

4.0 

dl

Kakaopulver

1.5 

dl

Mörk choklad

150.0 

gram

Bakpulver

2.0 

tsk

Espresso/starkt kaffe

2.5 

dl

Matolja (rapsolja)

2.5 

dl

Filmjölk

2.4 

dl

Ägg

3.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 351

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 4

Recept: 6189 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 73 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 350.0 gram 20%

eller 6.0 dl Äts ej

Strösocker 4.0 dl 25%

Kakaopulver 1.5 dl 4%

Mörk choklad 150.0 gram 13%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Espresso/starkt kaffe 2.5 dl 0%

Matolja (rapsolja) 2.5 dl 32%

Filmjölk 2.4 dl 2%

Ägg 3.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Jemma" under bilden.

  1. Finhacka choklad. Ställ pappersformar i muffins­plåt eller på smord ugnsplåt (så att de står still). Sätt ugnen på 160°C.
  2. Sikta ner i en bunke mjöl och kakaopulver, tillsätt bakpulver och choklad. Rör om.
  3. Blanda i en stor bunke kaffe, matolja, filmjölk och ägg. Tillsätt de torra varorna och blanda till en jämn smet. Smeten skall nu vara ganska rinnig.
  4. Använd en kanna med pip för att fylla formarna mellan 2/3-del till 3/4-dels volym.
  5. Grädda i ugn cirka 24 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna. Serveras nybakade.

Kockens kommentar

Cupcakes är USA:s motsvarighet till engelska muffins. Till skillnad från muffins toppas ofta cupcakes med frosting (sockerglasyr) eller smörkräm. Läs mer > Om muffins, cupcakes.

Alternativ

Muffins grundrecept

Cupcakes

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Jemmas chokladcupcake