Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2538 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 10%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Majskycklingbröst 4.0 styck 47%
Spenat färsk 50.0 gram 0%
Timjan 1.0 msk 0%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Kräm:
Philadelphia naturell } 100.0 gram 9%
Dill grovhackad 1.0 dl 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 35%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Krydda kyckling med timjan, salt och peppar.
- Hetta upp smör i traktörpanna (panna med lock). Stek 2 minuter på varje sida. Sänk värmen, lägg på ett lock och stek i ytterligare cirka 8 minuter.
- Kräm: Mixa philadelphia, dill och juice av citron.
- Lägg färsk spenat på ett fat. Lägg över kyckling med en klick dillost.
- Servera.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Majskycklingbröst med dillkräm
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan