Limekyckling med sellerimos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Limekyckling med sellerimos

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingbröst med skinn

4.0 

styck

Lime färskpressad

2.0 

styck

Smör till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Mos:

 

Potatis

400.0 

gram

Rotselleri

400.0 

gram

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Mjölk

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Rucolasallat

100.0 

gram

Cocktailtomater

16.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Rosé Label

Mousserat torrt rosévin
Pris: 369 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2075 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 448 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 57%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

Smör till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Mos:

Potatis 400.0 gram 13%

Rotselleri 400.0 gram 5%

Smör normalsaltat 3.0 msk 14%

Mjölk 2.0 dl 6%

 

Tillbehör:

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Cocktailtomater 16.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (25 min + 1 tim )

  1. Skiva kycklingen. Lägg den i en bunke. Pressa över lime. Salta och peppra lätt. Låt stå och marinera i 1 timme.
  2. Skala potatis och rotselleri. Skär i bitar. Koka poatis och rotselleri mjuk. Häll bort vattnet.
  3. Mosa potatissellerin och tillsätt smör och mjölk (helst varm) tills lagom konsistens. Smaka av med salt.

  4. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Stek kycklingen ett par minuter på var sida.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Limekyckling med sellerimos